Meniu Uždaryti

Stovyklavietės Ignalinoje

Stovyklavietės Ignalinoje

Dauguma vasarą mėgsta pastovyklauti su kempingais arba palapinėmis. Todėl šiame straipsnyje mes pasiūlysime jums stovyklavietes, bei mūsų žinomą informaciją.

Vaišniūnų stovyklavietė

Vaišniūnų stovyklavietė |
Nuotrauka paimta iš Paluse.lt

Šios stovyklavietės teritorija yra apie 3,5 hektaro. Mašinas leidžiama statyti visame plote. Stovyklavietėje rasite: 2 stendus, 1 schemą, 1 rodyklę, 61 suolą, 4 pavėsines, 31 stalą, 3 lieptus, 4 tualetus, 14 laužaviečių, 6 šiukšliadėžes ir persirengimo kabiną. Taip pat dėl aktyvaus laisvalaikio yra įrengta krepšinis, futbolo aikštelė ant žolytės bei tinklinio aikštelė. Yra pritaikytas įėjimas į ežerą žmonėms turintiems negalią.

Ši poilsiavietė yra įsikūrusi Aukštaitijos nacionaliniame parke, Ignalinos rajone, netoli Vaišniūnų kaimo, prie Dringio ežero pakrantės. Atstumas iki Ignalinos yra 7 kilometrai, iki Vilniaus apie 110 kilometrų, o iki Ginučių kaimo, vos 6 kilometrai.

Gaveikėnų stovyklavietė

Ši stovyklavietė yra taip pat įsikūrusi prie Dringio ežero pakrantės. Nuo šios stovyklavietės iki Gaveikėnų malūno vos 1 kilometras, iki Ignalinos 4 kilometrai, o iki Vilniaus apie 110 kilometrų. Šios stovyklavietės plotas yra apie 1,3 hektaro. Mašinas galite statyti, bet kurioje vietoje stovyklavietėje. Šioje stovyklavietėje yra įrengta: 1 stendas, 3 rodyklės, 33 suolai, 17 stalų, 1 pavėsinė, 1 lieptas, 3 tualetai, 9 laužavietės, 4 šiukšliadėžės ir viena persirengimo kabina.

Almajo stovyklavietė

Šią stovyklavietę rasite Aukštaitijos nacionaliniame parke, Minčiagirės girininkijoje. Jį yra įsikūrusi prie Almajo ežero kranto. Čia dažnai apsistoja asmenys plaukiantys baidarėmis Baluošo ežeru ir tęsiantys savo kelionę Srovės upe.

Šios stovyklavietės plotis yra apie 5 hektarus. Transporto priemonių stovėjimo vietų įrengta aikštelėje 30. Taip pat galite rasti 6 stendus, 66 suolus, 30 stalų, 5 pavėsines, 6 tiltelius, 6 tualetus, 16 laužaviečių, 13 šiukšliadėžių, 2 persirengimo kabinas ir 1 žaidimų aikštelę.

Stovyklavietę rasti galite važiuodami automobiliu: Linkmenų seniūnijoje, pietrytinėje Almajo ežero pusėje.

Meironių stovyklavietė

Šios stovyklavietės plotas yra apie 1 hektarą. Savo automobilius galite statyti visoje stovyklavietėje. Čia rasite: 2 stendus, 22 suolus, 1 pavėsine, 11 stalų, 2 tualetus, 9 laužavietes, 4 šiukšliadėžes ir 1 persirengimo kabiną.

Prie šios stovyklavietės teka Dringykšios (Meiros) upelis. Iš šios vietos ūkininkai plukdo jas į rago krantinę, ten jos paleidžiamos ganytis iki rudens. Melžėjos kiekvieną ryta ten plaukia jų pamelžti, bei plukdo šiltą pieną namo.

Linkmeno stovyklavietė

Ši stovyklavietė yra Aukštaitijos nacionaliniame parke, Minčiagirės girinkijoje, prie Linkmeno ežero kranto. Tiems kas keliauja baidarėmis kelias dienas, Linkmeno stovyklavietė yra puiki alternatyva Almajo stovyklavietei, nes tarp jų yra labai nedidelis skirtumas.

Pietinėje ežero pusėje, Papiliakalnės kaime yra Ladakaklnis. Nuo ledakalnio galėsite pamatyti mažiausius 6 ežerus: Linkmenas, Pakasas, Ūkojas, Asėkas, Alksnaitis ir Alksnas.

Pagal informaciją šios stovyklavietės plotas yra 0.5 ha. Yra 6 transporto priemonių stovėjimo vietos, 2 stendai, 13 suoliukų, 9 stalai, 2 tilteliai, 1 tualetas, 1 šiukšliadėžė, 2 laužavietės ir 1 persirengimo kabina.

Virėkštos stovyklavietė

Ši stovyklavietė yra Senojo Daugėliškio kaime prie Virėkštos ežero, Ignalinos rajone. Yra įrengtos dvi stovyklavietės: Didžioji ir mažoji.

Didžiojoje stovyklavietė telpa iki 20 žmonių, o mažojoje iki 8 žmonių.

Viena stovyklavietė yra nuomojama tik vienai šeimai arba kompanijai

Stovyklavietėje orientuojamasi į ramų ir netriukšmingą poilsį.

Kiekvienoje stovyklavietėje rasite elektrą, apšvietimą, tiltelį, maudymosi vietą, gultą ,pastogę, stalą, suolą, lauko tuoletą.

Palūšės stovyklavietė

Stovyklavietė yra įsikūrusi prie pat Lūšių ežero.

Šakarvos stovyklavietė

Stovyklavietė yra įsikūrusi prie Šakarvų ežero. Čia rasite įrengtas pavėsines, lauko stalus su suoliukais, laužavietes, lauko tualetus. Galima pasistatyti palapines, bei kūrenti laužus